Zwanger & Fit

WAT HOUDT ZWANGER & FIT IN?
Een groepsles speciaal voor zwangere vrouwen en vrouwen die net terug komen van een bevalling.
De groepsles bestaat uit spierversterkende oefeningen, het onderhouden van de conditie en er is ook tijd voor ontspanning. Persoonlijke aandacht staat voorop!

WANNEER EN WAAR?
Iedere zondagochtend om 10:00 uur in het Sporthonk Hoogkarspel.

OPGEVEN EN WAT ZIJN DE KOSTEN?
Je kunt je nu opgeven per mail: info@bewegeninhoogkarspel.nl
De kosten voor Zwanger & Fit bedragen €33,95 per maand  (€8,50 per les, inclusief intake/adviesgesprek). Proefles € 12,50

WAAROM ZWANGER & FIT?
* Onder begeleiding van een goed opgeleide trainer op het gebied van zwangerschap en sporten kunnen bekken- en lage rugklachten voorkomen of zelfs verminderd worden.

* Door sporten maak je energie vrij en voorkom je vermoeidheidsklachten. Mits het trainingsschema goed is aangepast aan de belastbaarheid van de zwangere.

* De kans op zwangerschapsdiabetes neemt af. Je uithoudingsvermogen zal tijdens de zwangerschap minder afnemen.

* Een getraind lichaam herstelt sneller van een bevalling dan een ongetraind lichaam.

* Van sporten word je mentaal sterker. Je leert je lichaam beter kennen en dat geeft zelfvertrouwen. Iets wat je goed kunt gebruiken tijdens een bevalling.

* Door het sporten komen zwangeren minder aan. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die gedurende de hele zwangerschap aan fitness doen gemiddeld 2,5 kg minder aankomen dan niet sportende zwangeren. Dat hoeft er natuurlijk na de bevalling ook niet meer af.

Onderzoek laat zien dat eerste 6 maanden na bevalling cruciaal zijn in verliezen zwangerschap-kilo’s.